Materialen

 

 

Ik werk met alle voorkomende edelmetalen als goud, zilver en titanium.

 

 

Goud

Goud.

In de kleuren rood, wit en geelgoud. Indien u in het bezit bent van oud goud, wat niet meer gedragen wordt dan kan ik dit ook gebruiken om een sieraad van te maken. Het scheelt in de kosten en er zit misschien ook een herinnering aan.

 

 

Zilver

Zilver Zilver is een mooi materiaal om mee te werken. Het is mooi van kleur en je kan er hele strakke of juist hele organische sieraden van maken. Zilver kan wel snel aanlopen, “zwart” worden, maar dit is goed tegen te gaan door ze regelmatig te poetsen en vooral veel te dragen.

 

 

Titanium

Alle kleuren van titanium. Titanium is een edelmetaal, net zoals goud en zilver. Het is heel erg licht en sterker dan staal en mensen met allergische reacties zijn met dit metaal erg blij! De originele kleur van titanium is grijs. Maar behandel je het met een vlam, dan krijgt het een gekleurd oxidelaagje. Bij elke temperatuur een andere kleur. Onder andere in de kleuren blauw, roze, geel, groen en paars. Het laagje is wel kwetsbaar en kan met de tijd licht vervagen, daarom wordt het altijd enigzins beschermd toegepast.

 

Diamant

 

Er is geen materiaal op aarde wat zo mysterieus is en zo mooi. In de handel zijn veel diamanten te verkrijgen en ook gekleurde. Ik heb met name een zwak voor de gekleurde. Echter veel diamanten worden door handelaars zelf gekleurd om prijstechnisch “zwakke” stenen meer waard te laten worden. Ze worden gebombardeerd zoals we dat noemen. Ze worden in een potje gestopt, met veel nucleaire troep. Er ontstaat een explosie en dan heb je gekleurde diamant…zeggen ze. Ik wil hier eigenlijk niets van weten. het is bijzonder milieubelastend en geen een steen behoudt de kleur. De stenen waar ik mee werk zijn natuurlijk gekleurd, zo worden ze uit de grond gehaald. De kleur is door en door en zal nimmer vervagen. Ik koop mijn stenen bij vertrouwde diamant slijpers. Deze slijpen de stenen voor mij en als extra zekerheid gaat bij mij altijd even mijn soldeervlam even over de steen. Een onnatuurlijk gekleurde steen kan hier niet tegen en zal meteen door de mand vallen doordat ineens de kleur verdwenen is. Ik weet nog niet of een handelaar die mij een steen wil verkopen die nagekleurd is, blij is met mijn acties, maar gelukkig heb ik dit in de 15 jaar dat ik met deze stenen werk nog niet meegemaakt. Het voordeel van een steen die wel tegen een vlam kan, is dat je in de verre toekomst altijd reparaties kan uitvoeren, zonder de steen te lichten. zelfs de pootjes kan ik solderen zonder dat ik de steen beschadig. De mooiste kleuren zijn Cognac, Blauw, Purple, Groen en Geel. Qua prijs is er niet zoveel verschil tussen een Witte en een Gekleurde diamant, best raar eigenlijk want ze zijn wel zeldzamer! Met uitzondering op de Purple kleur, deze is wel een stuk duurder.

 

Stenen

Toermalijn.Ik werk graag met ongeslepen stenen als toermalijn, robijn en lapis lazuli en dergelijke. En ook alle geslepen stenen uit het mineralenboek kan ik verwerken. Maar ik werk ook graag met materialen die niet gangbaar zijn in sieraden, zoals kokosnoot en delfts blauwe knopen. Niets is te gek!