Onderhoud

Zilveren sieraad met CyclaamHoe onderhoud je een sieraad na aankoop?

Ik maak elk sieraad met de groots mogelijke zorg. Er gaan diverse kwaliteits contoles aan vooraf voordat ik het sieraad aan u overdraag. Ik lever een sieraad dus pas af als ik zeker weet dat alles in orde is! Nu kan het natuurlijk altijd voorkomen dat er iets met het sieraad is waar u een vraag over heeft. In dat geval zou ik zeggen neem gerust contact met mij op. En dat mag ook na een aantal jaar. Samen kunnen we dan tot een oplossing komen.

Zelf kan je er ook voor zorgen dat een sieraad mooi blijft:

  • Laat minimaal een keer per jaar het sieraad deskundig nakijken op slijtage plekken. En laat nakijken of stenen nog vast zitten.
  • Draag geen enkel sieraad ‘s nachts. Sieraden slijten driedubbel zo hard als je ze ‘s nachts draagt.
  • Draag je sieraden niet onder de douche of in bad.
  • Ga je tuinieren…doe dan alles af. De bloemen gaan er niet minder mooi van bloeien en je sieraden lopen geen schade op.
  • Gebruik af en toe een poetsdoekje met wat zilverpoets om het geheel weer een beetje mooi op te wrijven. Eventueel kun je om de paar jaar je sieraden door mij professioneel laten polijsten. Je dierbare sieraden zien er dan weer als nieuw uit.
  • Leg niet al uw sieraden op een hoopje in uw sieradendoosje. Vooral niet als er diamanten in zitten. De sieraden gaan elkaar dan krassen. De enige manier om een diamant te beschadigen is door hem tegen een andere diamant aan te leggen!
  • Maak eens in de zoveel tijd een badje voor de sieraden. Pak een kopje heet water, doe daar een flinke scheut ammonia in en een scheutje dreft. Hierin de sieraden laten weken en eventuele hoekjes en gaatjes schoon poetsen met een oud zacht tandenborsteltje. Gebruik dit middeltje NOOIT bij parels, opaal en bloedkoraal!

Neem contact op voor het professioneel polijsten van sieraden >>