Soms gaat het niet helemaal zoals ik wil…

Schetsen voor trouwringen.

Het gaat niet altijd zoals ik wil….

Jaren geleden had mijn zoontje een van mijn schetsen te pakken gekregen. Toen ik mijn klanten aan het tafeltje had om de schetsen te presenteren, hadden ze eigenlijk alleen maar oog voor een prachtige treinbaan. De uk had bedacht dat de klanten ook maar oog moesten hebben voor zijn creaties en had de schets, na het bewerken netjes terug gelegd in de map van mama.

Stagaire Wanda warmerdam.

En soms gaat het niet zoals Wanda wil….

Wanda Warmerdam heeft een behoorlijke periode als stagaire bij mij gewerkt en daar hebben we een aantal leuke anekdotes aan over gehouden.

Op een dag was Wanda lekker bezig achter de soldeertafel tot ze om zich heen keek om uit te zoeken waar die nare brandlucht nou vandaan kwam. Op het moment dat ik de werkplaats binnenstapte stond ze zichzelf te slaan op een manier die op zich al humoristisch was, maar toen ze beteuterd vertelde dat ze almaar naar de verkeerde kant had gekeken, kwamen we niet meer bij.

Wanda heeft geleerd dat een sieraad maken pijn kan doen. Au…dat leer je niet op school!

Zagen is een vak apart.En ook Nick komt in de problemen….

Met briljant bouwvakker Nick heb ik een stevige discussie gehad over het zagen van zilver.

Volgens Nick kan elk persoon die een blokje hout kan zagen, ook een net rondje uit een plaatje zilver zagen. En die weddenschap ben ik graag aangegaan. Kort door de bocht…de conclusie van Nick is dat iedereen wel een blokje hout kan doorzagen, maar zilver…dat is een vak apart.