Rouwsieraden van goud & zilver

Hieronder ziet u enkele van hele bijzonder rouw en herinneringssieraden. Een rouwsieraad mag wat mij betreft best iets zeggen over het leven dat iemand geleefd heeft. Een sieraad wat verkocht wordt bij een uitvaartorganisatie kan mooi zijn, maar zegt het iets over degene die u zo mist?

Wilt u ook rouwsieraden door mij laten ontwerpen?  Vrijwel alles is te maken. Vraag gerust naar de modelijkheden.

 Mondharmonica als rouwsieraad

 

Mondharmonica

Mondharmonica

Er kwam een mevrouw bij me in het atelier. Ze had al een poos het gevoel dat ze bij mij moest zijn. Haar vader was onlangs overleden en ze wilde een hangertje met zijn as. De sieraden van de uitvaartonderneming vond ze onpersoonlijk en ze wilde iets wat meer bij haar zou passen. Ik vroeg haar wat haar vaders klokje deed tikken…Wat was zijn hobby, zijn lust en zijn leven. Ze moest er wel om lachen want dit had ze niet verwacht. Ze vertelde mij dat haar vader altijd met een mondharmonica bezig was en ging er gelijk van uit dat dat geen optie zou zijn.
Nou dat zou wel kunnen denk ik en ik heb uiteindelijk de mondharmonica van haar vader 3D nagemaakt. In een verborgen ruimte zit de as.

Gouden ring met de structuur van Ossa Sepia.

Gouden Ring.

Ik had nog wat goud over en dit gaf ik haar terug bij aflevering. Tja…zei ze wat moet ik daar nu mee? Vervolgens kreeg ik vrije hand om van dat goud een ring te maken die symbolisch was voor haar moeder die een aantal jaren eerder gestorven was. Vrije hand vind ik doorgaans wat lastiger en zeker bij een rouwsieraad…Je kan het maar een keer goed doen. Ik kwam bij het ontwerpen steeds maar op een idee uit. Een ring gemaakt met de Ossa Sepia techniek. Ik druk dan een modelring in het schildje van een inktvis en het goud neemt dan de structuur over van dit schelpje. Bij aflevering was mevrouw hevig geëmotioneerd…Ze had me niet verteld dat de as van haar moeder uitgestrooid was op zee.

 

KA04-zilv-3

Hohner Blues Harp

Nog een marmonica als rouwsieraad

Houden van is als muziek in de oren. Als je iemand mist sluit je de ogen en als je goed luistert….hoor je heel ver weg het deuntje.

 

 

 

 

 Massief gouden hart als oneindige herinnering

Gouden hart met Diamant.

Gouden hart met Diamant.

 

Dit prachtige sieraad is gemaakt van oud goud van de overledene. Onder het diamantje zit de as verstopt.

Een lieve en mooie herinnering.

 

 

 

 

 Reiki in een rouwsieraad.

Geelgouden hanger met as.

Geelgouden hanger met as.

Een geel gouden hanger met in het matte gedeelte een ruimte waarin de as is geplaatst. De andere helft is hoogglans gepolijst.
Deze hanger is gemaakt van oude sieraden van de eigenaar en de overledene.

 

 

 

 Grote zus werd helaas geen grote zus…

Hanger van witgoud & titanium.

Hanger van witgoud & titanium.

De zwangerschap verliep helaas niet zoals gehoopt. Dit kleine meisje heeft nooit mogen leven en haar grote zus heeft nooit mogen tutten met haar zusje. Deze hanger is symbolisch voor twee kindjes die er allebei mochten zijn maar waarbij het lot anders liep.

 Kleuren zeggen soms meer…

Hanger "Meisje & Ster"

Hanger “Meisje & Ster”

Zwanger zijn van een tweeling, hoe leuk is dat. Helaas verliep deze zwangerschap anders. Een van de meisjes is voortijdig overleden in de buik van mama. Om het andere meisje een kans te geven is er besloten het overleden kindje te laten zitten. Moeder kwam bij mij met de vraag of ik een hanger kon maken met een sterretje en een meisjesfiguur.

Afgesproken was dat achter zowel het sterretje als het meisje roze titanium zou komen. Titanium kleur ik met een vlam. Roze is een lastige kleur om te krijgen. Je hebt maar een seconde de tijd om de vlam weg te halen anders krijg je alweer een andere kleur. Lukt het niet dan moet je die kleur er weer afschuren, polijsten, schoonmaken en weer kleuren. En alsof de duvel er mee speelde….het lukte bij het meisje in één keer en de ster daar heb ik wel 20 keer over gedaan. In eens stond mijn klant op de stoep, nieuwsgierig om de voortgang te zien. De kindjes waren inmiddels geboren en ze kon niet wachten tot ze haar sieraad kon dragen. Ze zag aan mijn gezicht dat er wat was en ik vertelde haar mijn dilemma. Ik liet haar zien dat wat ik ook probeerde, ik regenboogkleuren kreeg. Ze trok wit weg en stamelde dat ze gedurende de begrafenis een regenboog boven het grafje heeft gezien. U begrijpt…het regenboogkleurtje mocht blijven en ik geloof niet meer in toeval….het heeft zo moeten zijn.

 

 Symbool van verdriet

Gouden hanger.

Gouden hanger.

Dit sieraad is symbolisch voor het verdriet als je een dierbare moet missen. Er kan een klein beetje as in verwerkt worden. Ook dit sieraad is te bestellen.

 

Rouwsieraad van oud goud.

Geelgouden hanger met diamant.

Geelgouden hanger met diamant.

 

Dit sieraad is gemaakt met het oude goud van de overledene. In een ring zat een mooie diamant en deze is nu verwerkt in het hartje. Een herinnering voor het leven.

 

 

 

 

Rouwsieraad voor een meid in de bloei van haar leven.

Geelgouden hanger met titanium.

Geelgouden hanger met titanium.

Het meisje wilde op het laatst nog maar een ding…vrij zijn als een vogeltje. Verlost van pijn en ongemak. Haar ouders wilden het vogeltje van de rouwkaart verwerkt hebben in het sieraad met mooi paars titanium er achter.

 

 

 

 

 

Hanger gouden ster met kindervoetjes.

Hanger gouden ster met kindervoetjes.

Een zonnestraaltje minder….maar een sterretje meer.

Mij werd onlangs gevraagd of ik meer ideeen had wat betreft een rouwsieraad voor een kindje. Ik ben er over na gaan denken wat voor sieraad dit dan moest zijn. Het allerergste wat volgens mij iemand kan overkomen is het verlies van een kind. Het maakt ook helemaal niets uit of dit kind nog ongeboren is, baby, peuter, of tiener. Elk verlies van een kind, hoe oud het ook is geworden, doet volgens mij even zeer. Kinderen zelf hebben vaak ideeën over de dood en dood gaan, die zo kinderlijk eenvoudig zijn, maar zo alles zeggen. Als je dood gaat dan wordt je een sterretje en dan mag je voor altijd stralen.

Hanger zilveren ster met kindervoetjes.

Hanger zilveren ster met kindervoetjes.

 

 

Ik heb dit sieraad in twee uitvoeringen gemaakt in goud en in zilver en is te koop in mijn webwinkel

 

 

 

 

Gouden herinneringshanger Ster.

Gouden herinneringshanger Ster.

Sterretje….ik weet wie je bent, ik zie je wel maar hoor je niet

Zilveren herinneringshanger Ster.

Zilveren herinneringshanger Ster.

Deze hanger als rouwsieraad…Ik maak ze in goud en zilver en ze zijn te koop in mijn webwinkel